Lightning!

Har inte hunnit rida så mycket senaste veckan, dels på grund av jobb och dels för att vädrets makter inte riktigt varit på min sida. Men, idag var det dags i alla fall.

Vädret utanför fönstret var strålande när jag vaknade i morse (nåväl, förmiddags) tyvärr är min morgonhastighet inte den snabbaste jag har, så jag kom inte iväg till stallet innan de mulnat på :(

När jag kom till stallet så körde Lightning rejs i hagen, han jagade runt på sin hagkompis och bockade o brallade! Kul att se honom så, ett täcken på att han trivs! Han är ju lite valpig av sig!

Tog in honom och gjorde honom i ordning (jag hade till och med ridbyxor på mig! fast de va lite väl kallt)

Medans jag skrittade fram så flyttade jag lite för skänkeln, det kan man ju göra på långa tyglar också, så man märker att hästen inte bara tar skänkeln som frammåtdrivande. Sen när vi kom till traven så gjorde jag först lite övergångar, skritt- trav-skritt och trav-skritt-trav. när han blivit lite varm gjorde jag tempoväxlingar, typ från de långsammaste till de snabbaste.. märkte att han lyssnade bättre på mig efter en stund och var mer lyhörd för hjälperna. Efter att ha gjort lite mer övergångar och tempoväxlingar så ökade jag tempot lite i två varv (red på slingan) och tog en gallopp i backen upp mot stallet, tyvärr märkte jag att han inte riktigt fick fäste i underlaget, så vi får nog vänta ett tag med galloppträningen tills underlaget blir bättre. En häst som redan har lätt för galoppen har inga större problem att galopera normalt på detta underlaget, men Lightnign har ju lite svårt att fatta galopp så han måste ha ganska hög hastighet för att kunna slå om till galopp, io m att de är kurvor o sånt på banan så törs jag inte gasa riktitgt så mycket om jag inte är säker på underlaget.

Jag har tänkt att jag ska träna galoppfattningar när jag longerar honom. att jag låter honom fatta o sen bryta av och trava några steg och sen fatta igen.

Efter galoppen var han ganska speedad, så jag travade ett extra varv och på slutet kunde han trava i låg form på helt slaka tyglar :D han är min goding :D sen skrittade jag en sväng, hoppade av och skrittade för hand sista biten, jag kan ju också behöva röra lite på mig ;)

Hade tänkt rida i morgon också, om inte nu vädret sätter stopp för det. Men då blir det mer uppmjukande eftersom han ändå gick så pass hårt idag.

tjoflöjt!

RSS 2.0